Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Εμφιάλωση περσινού κρασιού





















Η περσινή παραγωγή μας ήταν περίπου 60 κιλά Cabernet Sauvignon & Merlot σε ποσοστά 60 : 40 . Για ένα χρόνο το κρασί ωρίμαζε κλεισμένο σε ανοξείδωτη δεξαμενή με κομμάτια από δρυ μέσα ώστε να πάρει το άρωμα του ξύλου . Το κρασί φιλτραρίστηκε και εμφιαλώθηκε σε μπουκάλια των 750 ml και λίγα των 1,5 lt . Οι φελλοί που χρησιμοποιήθηκαν είναι για δύο χρόνια , εκτός από πέντε μπουκάλια που θα μείνουν στο ''αρχείο'' και ταπώθηκαν με φελλούς για μακρύ διάστημα . Αποθηκεύτηκαν στο κελάρι σε θερμοκρασία 18 C .

Δεν υπάρχουν σχόλια: