Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εαρινές εργασίες

Αισίως τελείωσε η ανέγερση των τοιχίων στον κήπο. Επίπονη αλλά απαραίτητη δουλειά. Έτσι πλέον και ο χώρος μεγάλωσε και η πρόσβαση έγινε ευκολότερη και οι ρίζες από τα δένδρα δεν εισχωρούν στις καλλιέργειες.
Αφού λοιπόν σταμάτησα να ασχολούμαι με τις κατασκευές, σειρά παίρνουν οι αγροτικές εργασίες. Ήδη έχω κλαδέψει τα αμπέλια και τα δένδρα κι έχω μαζέψει τα κλαδιά, τα οποία με τον θρυμματιστή τα έκανα πριονίδι. Με αυτό κάνω εδαφοκάλυψη κάτω από τα οπωροφόρα για να μην βγαίνουν τα παράσιτα.






















Σειρά παίρνει ο έλεγχος στο αμπέλι για τη σωστή και σίγουρη στερέωση των μπράτσων πάνω στα σύρματα. Στη συνέχεια αρχίζει το όργωμα και η σπορά του κήπου. Έχω βάλει τα φυτώρια πριν από μια εβδομάδα, οπότε λίγο μετά το Πάσχα θα τα μεταφυτεύσω. Εκκρεμεί ακόμα το βάψιμο των κορμών των δέντρων με ασβέστη και γαλαζόπετρα, καθώς και το ράντισμα δέντρων και αμπελιών με το ίδιο σκεύασμα.
Στη συνέχεια πρέπει να ανοίξω τον παλιό σωρό του κομπόστ ώστε να χρησιμοποιήσω το χούμο στον κήπο και τις φράουλες.

3 σχόλια:

tselos photos -Nature of Roumeli είπε...

Καλή δύναμη Νίκο και εξίσου καλό αποτέλεσμα .

Είναι σίγουρο ότι όπως και να εξελιχτεί η κρίση εσύ δεν θα πεινάσεις.

Νομίζω ότι πλησίασε ο καιρός να φυτέψω εκείνες τις πατάτες στη Φουρνά !!

Την καλημέρα μου .

tselos photos -Nature of Roumeli είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
http://eyrytixn.blogspot.com είπε...

Το έργο σας για τα ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ είναι εκπληκτικό (και μοναδικό). Απόδειξη ότι το μεράκι, ο κόπος της έρευνας και η αγάπη για τον τόπο, αν συνδυαστούν κατάλληλα, μπορούν να παράγουν διαχρονικό αποτέλεσμα. Ειλικρινή συγχαρητήρια.