Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κατελάνος ( υψ. 1924μ.)

Σαββατοκύριακο 20 - 21 Απριλίου και ακολουθώντας το πρόγραμμα του ΦΟΑ Αριστοτέλης ανεβήκαμε στο Παναιτωλικό.
Βάση το πολύ καλό και φιλόξενο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου και στόχος η κορφή Κατελάνος. Η διαδρομή είχε μείνει στη μέση από παλιότερη προσπάθεια κι έτσι ο στόχος έπρεπε να επιτευχθεί φέτος οπωσδήποτε.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν : Καταφύγιο, κορφή Κόκα, κορφή Κυρα Βγένα, παράκαμψη από αριστερά της κορφής Κούτουπας, Κατελάνος. Η επιστροφή έγινε παρακάμπτοντας την Κόκα και Κυρα Βγένα, ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι.

Η συνολική διάρκεια της διαδρομής ήταν επτάμισι ώρες, αργοπορώντας αρκετά λόγω του παγωμένου και επικινδύνου χιονιού σε ορισμένα κομμάτια της ανάβασης. Στα θετικά εκτός των προφανών ωραίων εικόνων των ορεινών τοπίων και της αναγεννημένης από το χειμώνα φύσης, η ομοιομορφία της παρέας και το σύγχρονο βάδισμα, που σε τέτοιου είδους διαδρομές, με αρκετές ώρες στα πόδια, δεν σου προσθέτει κούραση και προβλήματα.
Βελούχι, Χελιδόνα και Καλιακούδα απ τον Κατελάνο.
Κατεβαίνοντας, ο καιρός άρχισε να κλείνει και να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες, που απλά επιτάχυναν το βήμα μας, χωρίς να μας πανικοβάλλουν και να χαλάσει η ευχάριστη διάθεση.
Στο καταφύγιο αργότερα μεταξύ οίνου και εδεσμάτων, κουβέντας και μουσικής αφήσαμε τα πόδια να ξεκουραστούν και το κέφι να κορυφωθεί.
Η επόμενη ημέρα, μετά τις σχετικές χαιρετούρες, συνεχίστηκε στα παραλίμνια Λουτρά της Μυρτιάς, με λίγη αλλά εκλεκτή παρέα, κάτω απ τα τεράστια πλατάνια και τις απειλητικές σταγόνες της επερχόμενης μπόρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: