Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Μανιτάρι τουρσί


    Φέτος λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, η καρποφορία του Cantharellus cibarius είναι εντυπωσιακή.
    Ο Κανθαρίσκος με τη σφιχτή σάρκα και το έντονο άρωμα βερίκοκου, είναι ιδανικό μανιτάρι για να φτιάξω για δεύτερη φορά με αυτόν τουρσί.

    Αρχικά έντονο και πολύ καλό πλύσιμο και καθάρισμα, για να φύγουν τα χώματα.
    Έπειτα έβαλα σε μια κατσαρόλα νερό με αρκετό ξίδι, αλάτι χοντρό και λίγη ζάχαρη και το έβαλα να βράσει καλά.
    Έκοψα τα μεγάλα μανιτάρια σε ισομεγέθη κομμάτια και τα έριξα για πέντε λεπτά στο βραστό νερό.     Στη συνέχεια αφού τα ξάφρισα τα έβγαλα και τα άφησα να κρυώσουν.  
    Παράλληλα αποστείρωσα τα βάζα και άρχισα να τα γεμίζω με τα μανιτάρια. Σε στρώσεις ανάμεσα έβαλα λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, κόκκους πιπέρι και κλαδάκια δενδρολίβανο.

    Σε μία εβδομάδα το τουρσί θα είναι έτοιμο για κατανάλωση συνοδεία τσίπουρου και λοιπών εδεσμάτων.
( Η συνταγή είναι της Jenny )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και σκόρδοοο;;;;; Τσσσσς. Ορθοφρονείς πλέον γαστριμαργικώς. Χαχαχαχα. Καλοφάγωτα.
Ε.

υγ. Καλές βροχοπτώσεις και μαζέματα.