Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Οικολογική ομάδα Καρπενησίου

Μετά από αρκετά χρόνια απραξίας , νέοι άνθρωποι με οράματα και όρεξη για δουλειά , αποφάσισαν να ανασυστήσουν την Οικολογική ομάδα .
Πάνω σε νέες βάσεις , με διαφορετική από την παλιά οργάνωση , με επαναπροσδιορισμό στόχων και με την αμέριστη στην αρχή βοήθεια των παλιών μελών , ελπίζω να δημιουργηθεί ένας πόλος πολιτισμού , ιδεών , ανεξάρτητης παρέμβασης και εθελοντισμού , που τόσο ανάγκη έχει η τοπική μας κοινωνία .

Πολλοί σήμερα , αναπολώντας τα παλιά , μας λένε πόσο τους λείπουν οι εκδηλώσεις της ομάδας ή ότι χάθηκε η ανεξάρτητη φωνή της . Η πρωτοβουλία λοιπόν που ξεκίνησε σήμερα , έρχεται να καλύψει αυτό το κενό . Πιστεύω βέβαια , όλοι αυτοί που νοσταλγούσαν τα παλιά ή εντοπίζουν το σημερινό κενό , να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν τα παιδιά στο νέο τους τόλμημα . Γιατί περί τολμήματος πρόκειται .
Η κατάσταση που σήμερα επικρατεί σε όλες δυστυχώς τις επαρχιακές μικρο-κοινωνίες είναι αποκαρδιωτική . Απαξία , ωχαδερφισμός , τεμπελιά , κομματισμός . Αν κάποιος κάνει το '' λάθος '' να ορθώσει ανάστημα , να ασχοληθεί με κάτι θετικό , να καταγγείλει , να δουλέψει για το σύνολο , στην καλύτερη των περιπτώσεων θα χλευαστεί και στη χειρότερη θα διαβληθεί και θα λοιδορειθεί .
Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν αν ασχοληθείς με τα κόμματα , τις νεολαίες και τα συνδικάτα . Εκεί που η '' προσφορά '' θεωρείται επένδυση για το μέλλον και η αρπαχτή μαγκιά .

Η ελπιδοφόρα σημερινή συνάντηση για την ανασύσταση της Οικολογικής ομάδας πιστεύω ότι θα αποτελέσει τομή για τα κοινά της εποχής μας και αν τα μέλη της εργαστούν με όραμα και θάρρος , τότε πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο στο Καρπενήσι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: