Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινές εργασίες

Η ανάπτυξη των αμπελιών είναι τέτοια που σε θέλει συνέχεια να ασχολείσαι μαζί τους.
Μάλλον θα πρέπει να τα αναλάβει ο Τσακ Νόρις .....!
Τα αμπέλια πριν το κορφολόγημα. Ζούγκλα...
Προς το παρόν τα κορφολόγησα, ώστε να ελαττωθεί η ανάπτυξη και να δοθεί η δύναμη στον καρπό, αφαίρεσα τους  2 ταχυφυείς ( τσίμπλες ) πάνω από το δεύτερο σταφύλι και τέλος ράντισα μα βορδιγάλειο πολτό ( θειικό χαλκό ή γαλαζόπετρα, νερό και ασβέστη ). Η πλέον όμως επίπονη εργασία ήταν η αφαίρεση των ζιζανίων, που πλέον προστέθηκαν στο κομπόστ.
Η κατάσταση στον κήπο τέλη Ιουνίου.







Ο κήπος πάει καλά, αν και άργησα πολύ φέτος να τον οργανώσω. Εφάρμοσα κάποιες τεχνικές στις τομάτες που είδα σε αντίστοιχες καλλιέργειες στο Αντίρριο.
Μέχρι στιγμής τα μόνα που παίρνουμε είναι μαρούλια, ραπανάκια, βλίτα και λίγα κολοκυθολούλουδα.
Για πρώτη φορά φέτος έβαλα και λίγες πατάτες, που μάλλον πάνε καλά. Έχουν βλαστήσει όλες και ορισμένες έχουν και άνθος. Λόγω έλλειψης πείρας όμως η φετινή καλλιέργεια είναι πειραματική.
Στα δένδρα πρόσθεσα μια βερικοκιά και δύο βυσσινιές. Οι κερασιές δεν πήγαν καλά λόγω συνεχών βροχερών ημερών του Ιουνίου. Τα πρώιμα κεράσια έσκασαν και σάπισαν ενώ τα όψιμα σκουλίκιασαν και δεν φάγαμε καθόλου. Οι μηλιές όπως κάθε χρόνο είχαν πολλά μήλα, τα οποία αραίωσα. Αναμένω τη συνέχεια, για να δω το αποτέλεσμα. Έχουν όμως κάποιες ασθένειες που δεν με κάνουν αισιόδοξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: