Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Καθαρίζοντας τα μονοπάτια του ΚαλεσμένουΣτο Καλεσμένο αποφάσισαν οι ντόπιοι να καθαρίσουν τα μονοπάτια του χωριού, για να μπορούν πρώτα οι ίδιοι και στη συνέχεια οι επισκέπτες, να περπατάνε ανάμεσα στους διάσπαρτους μαχαλάδες τους.
 Ο καθαρισμός έγινε σε τρεις μέρες, από κατοίκους του χωριού και ντόπιους και για αρχή καθαρίστηκαν δύο μονοπάτια. Το ένα συνδέει το Καλεσμένο με το Μοναστηράκι και το δεύτερο είναι παρακλάδι του πρώτου προς μία απ τις γειτονιές του χωριού.


 Αρχικά έγινε καθαρισμός των κλαδιών που εμπόδιζαν την διάβαση και σχετικό καθάρισμα του μονοπατιού από πέτρες, κλαδιά και φύλλα. Στη συνέχεια θα γίνει καταγραφή της διαδρομής για GPS  και σηματοδότηση. Το μονοπάτι περνάει από ιδιαίτερα όμορφα κομμάτια και διέρχεται το Καλεσμενιώτικο ρέμα από μια τσιμεντένια γέφυρα δίπλα σ' ένα νερόμυλο.Στις δύο ημέρες που βοήθησα στο καθάρισμα είχα να κάνω με ευχάριστους και φιλόξενους ανθρώπους, όλους εθελοντές και πρώτους στα πειράγματα και στο χιούμορ.
-
Ερχόμενος σε επαφή με τους κατοίκους ενός χωριού μπαίνεις χωρίς να το καταλάβεις στον μικρόκοσμο της τοπικής κοινωνίας και αντιλαμβάνεσαι πόσο επιδερμικά έλεγες ότι γνωρίζεις αυτό το μέρος.
Αν δεν ακούσεις τις ιστορίες απ τα παλιά, αν δεν γίνει αναφορά για τους ''ήρωες'' της βιοπάλης και τους ξενιτεμένους ευεργέτες, αν δεν μπεις μέσα στο τοπίο και δεν δεις με τα μάτια σου τα μέρη όπου διαδραματίστηκαν οι ιστορίες που ακούς, τότε δεν θα μπορείς να πεις ότι ξέρεις αυτόν τον τόπο. 

3 σχόλια:

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ είπε...

ΝΙΚΟ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.
NOIΩΘΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ....
ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Πάντα τέτοια, υπάρχουν μάλλον αρκετά μονοπάτια που περιμένουν υπομονετικά στη σιωπή...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αναδημοσιεύουμε την ωραία πρωτοβουλία στο blog μας (στη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" που βρίσκεται στην κάθετη πλαϊνή μπάρα του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη").