Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Γενική συνέλευση Φ.Ο.Αντιρρίου

Αύριο θα κατέβω στο Αντίρριο για μια συνέλευση του φυσιολατρικού συλλόγου που απ' ότι φαίνεται πολλοί περιμένουν .
Αρκετά από τα ενεργά μέλη - προς τιμή τους - έχουν ένα όραμα , για το πως πρέπει να λειτουργήσει ο σύλλογος . Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο καθένας έχει κι από ένα διαφορετικό όραμα .
Ο καθένας βλέπει το σύλλογο μέσα από τον μικρόκοσμό του και μέσα από τις παραστάσεις του .
Όμως αυτό δεν λέγεται συλλογική δουλειά ή συλλογικός προγραμματισμός καλύτερα .
Η πείρα μου , από παρόμοιες προσπάθειες , με έχει διδάξει μέχρι τώρα ότι αν μια δεδομένη στιγμή υπερισχύσει μια άποψη που δεν τυγχάνει της πλήρους συναίνεσης , αυτή στη συνέχεια γίνεται κουραστική και αρχίζει η αποχώρηση των μελών εκείνων που στον προγραμματισμό είχαν επιφυλάξεις ή διαφορετική άποψη .
Οι φυσιολατρικοί , ορειβατικοί , περιβαλλοντικοί κλπ σύλλογοι στελεχώνονται από ανένταχτα άτομα , που ακολουθούν τις εκδηλώσεις για να χαρούν τη φύση και την ελευθερία που τους παρέχει το ανοικτό τοπίο και δύσκολα ξανάρχονται σε εκδρομές αν δουν ότι κυριαρχεί ένα ρεύμα καπελώματος ή καλουπώματος στις προσταγές των οργανωτών .
Η λύση , κατά τη γνώμη μου , είναι η από αρχής συμφωνία όλων στους στόχους της ομάδας και στο πως αυτοί θα υλοποιηθούν .
Κάποιοι από τους κύριους άξονες στην πορεία αυτή πιστεύω ότι είναι :
- Ποιοι είναι αυτοί που χαράσσουν την ρώτα του συλλόγου και ποιοι έχουν την ευθύνη ;
- Υπάρχουν άτομα με ανιδιοτέλεια και με επιθυμία προσφοράς ;
- Τι ζητάει ο σύλλογος και γιατί κάνει τις εκδηλώσεις του ;
- Τι χαρακτήρα θα έχουν αυτές ( ορειβατικό , φυσιολατρικό , γαστρονομικό , ψυχαγωγικό ) ;
- Σε τι κατηγορίες ατόμων - φίλων απευθύνεται ;
- Ποια στάνταρντ θα πρέπει να έχουν οι εκδηλώσεις ; πχ για τις εκδρομές : Τι είδους μέρη επιλέγουμε για να πάμε ; Τι πληροφορίες έχουμε γι αυτό το μέρος ; Έχει πάει ποτέ κανένας ώστε να ξέρει που θα πάμε και να μην ταλαιπωρηθούν άσκοπα οι συμμετέχοντες ; Οι υπεύθυνοι είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους ; κ.ά.
Βασική συνιστώσα όμως είναι και ο έλεγχος των μελών προς τους υπεύθυνους σε όλους τους τομείς όπως οικονομικό , διαχειριστικό , υλοποίησης συμφωνηθέντων κλπ.

Όλες όμως οι ιδέες και οι απόψεις πρέπει να προσαρμόζονται στις επιμέρους συνθήκες του κάθε συλλόγου και να αναπροσαρμόζονται όταν το καλούν οι συνθήκες .

Προσπάθησα να μην γίνω κι εγώ ένας από αυτούς , που είπα στην αρχή ότι έχουν όραμα αλλά δεν δρουν συλλογικά .

Ελπίζω να το κατάφερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: