Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιορτή μανιταριού στο Ζιάκα Γρεβενών

 Αποφασίσαμε φέτος να ανέβουμε στα Γρεβενά με τον Φ.Ο.Αντιρρίου και να συμμετάσχουμε στην 9η Πανελλήνια γιορτή μανιταριού.
Αρκετά χρόνια τώρα άκουγα για τη γιορτή αυτή τα καλύτερα λόγια και πάντα σκεφτόμουν πότε θα παρουσιαστεί η ευκαιρία για να παραστώ. Στο ομιχλώδες τοπίο του χωριού Ζιάκας μαζεύτηκαν αρκετοί μανιταρόφιλοι για να έρθουν σε επαφή με την αγαπημένη τους ενασχόληση.  Έτσι κι εμείς μαζί με τους άλλους πήραμε τα μονοπάτια και μαζέψαμε λίγα δείγματα. Κάτι η παρατεταμένη καλοκαιρινή ανομβρία, κάτι η πρόωρη παγωνιά, έχουν συντελέσει φέτος να έχουν αναπτυχθεί λίγα μανιτάρια. Πάντως βρήκαμε πολύ λιγότερα από όσα πίστευα ότι θα βρούμε.
Για την γιορτή καθεαυτή δεν μπορώ να πω και πολλά, λόγω του ότι για πρώτη φορά πήγα. Πάντως γενικά και μετά από συζήτηση και με τα άλλα άτομα της παρέας, την περιμέναμε διαφορετική. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ήταν οι εισηγήσεις που έγιναν το απόγευμα. Προσωπικά για μένα περισσότερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Βασίλη Καουνά για την ανεύρεση μανιταριών χωρίς τη βοήθεια σκύλου και η παρουσίαση του Δημήτρη Τσακίρη για την καλλιέργεια μανιταριών.



2 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Στο στοιχείο σου έπεσες συμπατριώτη από ότι κατάλαβα.
Πάντα τέτοια με υγεία και όσο γίνεται και με καλή διάθεση.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.